Herenmode


ONLINE HERENMODE | ITALIAANSE OVERHEMDEN | ONLINE HERENKLEDING | FASHION ITALIA | ROBERTO ROMERO

Italiaanse herenmode ofwel Italiaanse herenkleding wordt gekenmerkt door haar goede smaak en karakteristieke uitstraling. Zowel de damesmode als de herenmode is representatief en oogt chiq en sierlijk. Als het om Italiaanse mode gaat is Miliaan dan ook ''the place to be''. Vrijwel alle bekende mode ontwerpers hebben hier een filiaal zoals, Giorgio Armani van Armani, Guccio Gucci va Gucci en Stefano Gabbana samen met Domenico Dolce van Dolce & Gabbana allemaal Fashion uit Italie.


ROBERTO ROMERO laat zich ook inspireren als het om Italiaanse herenmode en dameskleding gaat. Met name de Italiaanse herenkleding spreek ons erg aan. Deze geeft de mannenkleding een extra dimensie die getuigd van stijl en klasse. Italiaanse overhemden hebben zich in Nederland als echte trendsetter gevestigd. Deze trendy Italiaanse overhemden kenmerkten de Nederlandse herenmode bij de start alleen door de effen kleuren en de hoge kragen of boorden. Deze Italiaanse mode en met name de herenmode heeft zich langzaam aan steeds verder weten uit te breiden. Wanneer we nu de Nederlandse herenmode onder de loep nemen mag er worden aangenomen dat gemiddeld elke man toch 1 Italiaans overhemd in zijn garderobe heeft opgenomen. Naast de Italiaanse overhemden zien we de hoge Italiaanse boorden ook terug komen in polo's en in een andere dimensie in t-shirts met een sjaalkraag. Deze t-shirts met een sjaalkraag blinken in 2013 helemaal uit want overal waar kijkt zie je zomers toch wel iemand lopen met een sjaalkraag t-shirt. Deze sjaalkraag t-shirts kunnen dan ook gezien worden als de nieuwe trendy Italiaanse mode die zich veelal onder de jongere generatie bevindt. Naast de sjaalkraag t-shirts, de polo's met hoge boorden en Italiaanse overhemden zie je de Italiaanse mode ook weer terug in de overhemden met een korte mouw. Deze overhemden met korte mouwen zijn niet meer te vergelijken met de overhemden van vroeger. Wanneer we kijken naar bijvoorbeeld het mouwgat is deze aangesloten aan de bovenarm en zijn de wijde mouwen verleden tijd. Ook de afwerking met de sierlijke en golvende applicaties zijn overgenomen uit de Italiaanse mode en geven ook weer dat stukje extra charme.


Ook in jassen zien er de Italiaanse herenkleding weer terug komen. Of het nu gaat om winterjassen of zomerjassen ze hebben beide verschillenden Italiaanse mode kenmerken. ROBERTO ROMERO verkoopt bijvoorbeeld de leather look jassen waarvan de uitstraling en afwerking terug te vinden zijn in de groter en dure Italiaanse mode merken. Ook qua pasvorm zijn ze comfortabel en worden deze niet alleen als zomerjas maar ook als jack gedragen over bijvoorbeeld een Italiaans overhemd. Als het gaat om de Italiaanse mode in de winterjassen dan zie je de grote bondkragen maar ook de diversiteit in lengtes en verschillende combinaties van stoffen en afwerkingen.


Italiaanse mannen zijn ook echte pak dragers in combinatie met een stopdas of zonder strop maar met een Italiaans overhemd. Roberto Romero heeft daarom voor heren die van deze herenmode houden ook colberts in haar assortiment opgenomen. Deze colberts zijn in hun uitstraling chique en modieus. Qua pasvorm kleden ze mooi af en zijn de mannen in deze colberts echt representatief. Deze colberts worden helemaal een eye catcher wanneer deze worden gecombineerd met een Italiaans overhemd voor nog meer uitstraling.


Italiaanse mode heeft vaak de pasvorm ''slim fit'' waarvan niet iedereen weet wat dit nu precies inhoud. Een ander woord voor slim fit zou kunnen zijn taillering en daarmee aangeeft dat de Italiaanse mode getailleerd is. Deze getailleerde herenmode is dan rond de taille iets ingenomen waardoor deze dus strak afkleed rond de taille.